Το κάστρο Χούσκα είναι ένα Γοτθικό κάστρο που βρίσκετε 47χλμ βόρεια της Πράγας, στην Τσεχία. Ο μύθος λέει πως το κάστρο καλύπτει μια τρύπα χωρίς πάτο που αποτελεί το πέρασμα στην κόλαση.
Το κάστρο Χούσκα χτίστηκε το πρώτο μισό του 13ου αιώνα απο τον ηγεμόνα της Βοημίας Όττοκαρ ΙΙ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, για να το χρησιμοποιήσει ως διοικητήριο. Αργότερα πέρασε στα χέρια πολλών αριστοκρατών και απο 1584 υπέστη αρκετές τροποποιήσεις αναγεννησιακού στιλ. Κατά τον 18ο αιώνα έπαψε να χρησιμοποιήται ως κατοικία ευγενών και για πολλά χρόνια ασυντήρητο περιήλθε σε μια κακή κατάσταση πριν ανακαινίστεί το 1823.
Το κάστρο, και πιο συγκεκριμένα το εκκλησάκι του κάστρου, έχει χτιστεί πάνω από μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος που υποτίθεται ότι είναι "η πύλη της κολάσεως», λέγεται μάλιστα ότι είναι τόσο βαθιά που κανείς δεν μπορούσε να δει το κάτω μέρος της. Πλάσματα τα οποία ήταν μισά ζώα και μισά άνθρωποι έχει αναφερθεί οτι σύρθηκαν έξω από αυτή. Ο θρύλος λέει ότι όταν ξεκίνησε η κατασκευή του κάστρου, όλοι οι κρατούμενοι που είχαν καταδικάστεί σε θάνατο θα τους προσφερόταν συγχώρηση, αν συναινούσαν να κατέβουν με σχοινί μέσα στην τρύπα και να μιλούσαν σχετικά με αυτό που είδαν. Ο πρώτος άνθρωπος που κατέβηκε άρχισε να ουρλιάζει μετά από λίγα δευτερόλεπτα, και όταν σύρθηκε προς την επιφάνεια η μορφή του άλλαξε, γέρασε, είχαν μεγαλώσει οι ρυτίδες και τα μαλλιά του είχαν γίνει λευκά. Το κάστρο αναφέρετε ότι χτίστηκε χωρίς οχυρωματικά έργα, χωρίς νερό, χωρίς κουζίνα, δεν ήταν κοντά σε εμπορικές οδούς και ήταν χωρίς κατοίκους όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του. Δεν χτίστηκε ως κατοικία ή ως προστατευτικό οχυρό, αλλά κατασκευάστηκε επειδή πιστευόταν ότι η τρύπα είναι μια πύλη προς την κόλαση και οι χοντροί του τοίχοι θα κρατούσαν τους δαίμονες βαθειά μέσα στη γη.
Ο Χίτλερ που πίστευε την ιστορία έστειλε μια ομάδα επιστημόνων για να διερευνήσει το παλάτι κατά την διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, επίσης μια διάσημη Γαλλική ομάδα με υπερφυσικούς ερευνητές, ερεύνησε το κάστρο το 2013.
Δείτε την περιοχή στο street view
Δείτε το στο χάρτη:
ΠΗΓΗ:Wikipedia