Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΜΠΙΚ ΜΠΕΝ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΑΓΓΛΙΑ (BIG BEN - LONDON - ENGLAND N51'30022 W0'07285


To Μπιγκ Μπεν είναι το όνομα της καμπάνας και του ρολογιού στο βόρειο άκρο των ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού.

 Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Γιόρτασε τα 150 χρόνια του στις 31 Μαΐου του 2009, η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου του 1858 και ο έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα τόσο του Λονδίνου όσο και της Αγγλίας.

O τωρινός πύργος του ρολογιού αναγέρθηκε ως μέρος του σχεδιασμού του Charles Barry για ένα νέο ανάκτορο μετά από την καταστροφή του παλιού παλατιού του Ουέστμινστερ από πυρκαγιά το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου του 1834. Το νέο Κοινοβούλιο χτίστηκε σε νεογοτθικό στιλ, αν και ο Barry ήταν ο κύριος αρχιτέκτονας του ανακτόρου στράφηκε στον Pugin για το σχεδιασμό του Πύργου του Ρολογιού, ο σχεδιασμός του οποίου ήταν το τελευταίο σχέδιο του Pugin πριν από τον θάνατο. Ο πύργος είναι σχεδιασμένος στο αγαπημένο γοτθικό σχέδιο του Pugin, και είναι 96,3 μέτρα ψηλός. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα του κόσμου, το εσωτερικό του πύργου δεν είναι ανοιχτό σε επισκέπτες από το εξωτερικό.

Δείτε το Big Ben στο street view

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia