Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΦΥΡΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΓΚΕΙΤ - ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ - ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ - ΗΠΑ (GOLDEN GATE BRIDGE - SAN FRANCISCO - CALIFORNIA - USA N37'49037 W122'28399)


Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ είναι μια κρεμαστή γέφυρα που εκτείνεται στο άνοιγμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Η γέφυρα συνδέει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο, το βόρειο άκρο της χερσονήσου του Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία του Μαρίν.

Η Γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ κατασκευάστηκε απο ατσάλι, έχει συνολικό μήκος 2.7χλμ, άρχισε να κατασκευάζεται το 1933 και είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια κατασκευής κρεμαστής γέφυρας στον κόσμο όταν ολοκληρώθηκε το 1937. Κάθε μέρα κυκλοφορούν απ αυτη 118.000 οχήματα ενώ είναι ένα από τα διεθνώς πιο αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια και των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα μετά τη γέφυρα Verrazano-Narrows στη Νέα Υόρκη. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

Η ιδέα μιας γέφυρας που εκτείνεται από τη Γκολντεν Γκειτ δεν ήταν νέα, η πρόταση όμως έγινε το 1916 από τον πρώην φοιτητή μηχανικής Τζέιμς Γουίλκινς. Ο μηχανικός της πόλης του Σαν Φρανσίσκο εκτίμησε το κόστος σε 100.000.000 δολαρία και έθεσε το θέμα σε αρχιτέκτονες γεφυρών. Ένας από αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν ο φιλόδοξος μηχανικός Τζόζεφ Στράους.

Δείτε το στο street view


Δείτε το στο χάρτη:


ΠΗΓΗ:Wikipedia