Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΙΑΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΗΠΑ (NIAGARA FALLS - NEW YORK - USA N43'04375 W79'04275


Οι Καταρράκτες του Νιαγάρα είναι ενα σύμπλεγμα καταρρακτών του ποταμού Νιαγάρα στα σύνορα μεταξύ της Καναδικής επαρχίας του Οντάριο και της Αμερικανικής πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα αποτελούνται από δύο μεγάλα τμήματα που χωρίζονται από το νησί Goat, οι καταρράκτες Horseshoe η πλειονότητα των οποίων βρίσκεται στην Καναδική πλευρά των συνόρων, και των Americans Falls στην Αμερικανική πλευρά. Οι μικρότεροι Bridal Veil Falls βρίσκονται επίσης στην αμερικανική πλευρά, αλλά διαχωρίζονται από τους άλλους με το νησί Luna.

 Οι καταρράκτες του Νιαγάρα σχηματίστηκαν όταν υποχώρησαν οι παγετώνες στο τέλος της εποχής των πάγων και το νερό από τις νεοσυσταθείσες μεγάλες λίμνες δημιούργησε ένα δρόμο μέσα από τους κρημνούς της περιοχής προς τον Ατλαντικό Ωκεανό. Ενώ δεν έχουν εξαιρετικά μεγάλο ύψος οι καταρράκτες του Νιαγάρα έχουν μεγάλο πλάτος. Περισσότερο από 6.000.000 κυβικά μέτρα νερού πέφτουν κάθε λεπτό κατά την περίοδο της υψηλής ροής και σχεδόν 4.000.000 κυβικά μέτρα κατά μέσο όρο, Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι πιο ισχυροί καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική και φημισμένοι τόσο για την ομορφιά τους όσο και ως πολύτιμη πηγή υδροηλεκτρικής ενέργειας.

Δείτε τους καταρράκτες του Νιαγάρα απο ψηλά στο παρακάτω βίντεο:



Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia