Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΜΑΓΙΕΡ - ΙΤΑΛΙΑ (COURMAYEUR - ITALY N45'47445 E6'58045)


Το Courmayeur είναι μια πόλη στη Βόρεια Ιταλία, στην αυτόνομη περιοχή της κοιλάδας Αοστα και στους πρόποδες του Mont Blanc,στις Αλπεις, σε υψόμετρο 1.224μ.


Το γραφικό ορεινό τοπίο του Courmayeur, το κάνει έναν ελκυστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Είναι μία από τις πιο διάσημες τοποθεσίες για σκι στην Ευρώπη αφού βρίσκεται στους πρόποδες του Mont Blanc και σε απόσταση 4.810μ από το υψηλότερο σημείο των Άλπεων και έχει πρόσβαση στο διάσημο παγετώνα και τις πίστες της Vallee Blanche μαζι με την Γαλλική πόλη Σαμονί, η οποία βρίσκεται στην άλλη πλευρά της βουνοκορυφής που είναι γνωστή ως Aiguille du Midi. Το Courmayeur απέχει 220χλμ από το Μιλάνο και η σήραγγα του Λευκού Όρους, μήκους 11,6 χλμ, συνδέει την περιοχή με τη Γαλλία, η Λυών είναι 240χλμ μακριά και μπορεί κάποιος να φτάσει εκεί μέσα σε λίγες ώρες, όπως επίσης και στη Γενεύη της Ελβετίας που είναι μόλις 100χλμ μακριά. Τακτικές οδικές μεταφορές είναι διαθέσιμες προς το Courmayeur και από τη Γενεύη.
Το κοντινό χωριό Λα Παλουντ είναι σταθμός βάσης για το τελεφερίκ προς το Pointe Helbronner που συνδέεται με τη Vallee Blanche και την Dolonne, μια πόλη me ξενοδοχεία και μεγάλο αθλητικό κέντρο σκι. Ένα άλλο βουνό που περιβάλλει το Courmayeur είναι το Mont Chetif με υψόμετρο 2.343μ., με πεζοπορία κάποιος φτάνει στην κορυφή αυτού του βουνού οπου εκεί δεσπόζει ένα άγαλμα της Παναγίας με θέα την πόλη! Το άγαλμα αυτό μπορεί να φανεί από σχεδόν οπουδήποτε στο Courmayeur.

Επισημη Ιστοσελίδα

Δείτε το στο street view την κορυφή του Mont Blank

Δείτε το στο χάρτη:

ΠΗΓΗ:Wikipedia