Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΖΕΛ ΑΜ ΣΙ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΥΣΤΡΙΑ (ZELL AM SEE - SALZBURG - AUSTRIA N47'19265 E12'47455)


Το Ζελ Αμ Σι αποτελεί έναν απο τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς στην Ευρώπη και οχι μόνο, βρίσκετε στην Αυστρία, περίπου 55χλμ Νότια του Σαλτσμπουργκ, στην άκρη της παγωμένης λίμνης Ζελ.


Το Ζελ Αμ Σι είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται σε μια χερσόνησο που εξέχει σε μια όμορφη αλπική λίμνη και υποδέχεται τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όταν ανέβει κάποιος στην κορυφή του βουνού Σμίτενχελ, πάνω από την πόλη του Ζελ Αμ Σι, θα μείνει άφωνος από τη μαγευτική θέα. Εκεί είναι και το χιονοδρομικό κέντρο Σμιτενχελ, με 77 χλμ από διαμορφωμένες πλαγιές στην κορυφή για σκι και μονοπάτια μέσα από τα δέντρα στα χαμηλότερα επίπεδα. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα, όπως ιππασία, σκοποβολή και να χαλαρώσει στα διάσημα σπα.
Εκεί όμως που κανείς παραδίδεται είναι στο συγκρότημα σπηλιών, 40 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.  Το Ζελ Αμ Σι δεν είναι όμως το μόνο μέρος έλξης, το μικρότερο χωριό Καπραν έχει τεράστιες χιονισμένες εκτάσεις, στον παγετώνα κάτω από το βουνό Kιτζτενχορ. Η περιοχή περιλαμβάνει 60χλμ από σηματοδοτημένα μονοπάτια, 56 ανελκυστήρες με τον ψηλότερο σε κάθετο ύψος άνω των 2270 μέτρων και την μακρύτερη διαδρομή να είναι 6χλμ.


Επισημη Ιστοσελίδα 

Δείτε το στο street view 

Δείτε το στο χάρτη:

ΠΗΓΗ:Wikipedia