Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΓΚΕΛΜΠΕΡΓΚ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ENGELBERG - SWITZERLAND N46'49134 E8'24197)


Το Ενγκελμπεργκ είναι μια πόλη, θέρετρο, στην κεντρική Ελβετία. Από τον 19ο αιώνα έγινε διεθνώς γνωστό για τα χιονοδρομικά κέντρα του και το σκι.

Με κοντινότερες πόλεις τις Λουκέρνη και Ζυρίχη, με το συνδυασμό των σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων σκι και την τοποθεσία του κοντά στις Άλπεις, το Ενγκελμπεργκ είναι ένας μαγνήτης για τους τουρίστες. Δημοφιλές θέρετρο για τους Ελβετούς, παραγνωρισμένο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μοιάζει σαν παράδεισος. Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί με μια μακρά περίοδο για σκι, απο τις αρχές του Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του Μαΐου. Το έδαφος για σκι είναι σε μεγάλο βαθμό για προχωρημένους σκιέρ, αν και υπάρχουν μερικές εύκολες θέσεις για σκι, οι αρχάριοι θα πρέπει να είναι δύσπιστοι όσον αφορά ορισμένες απαιτητικές πίστες. Τα τελευταία χρόνια το Ενγκελμπεργκ έχει γίνει γνωστό για το σκι εκτός πίστας, με πολλούς επισκέπτες το χειμώνα, ιδιαίτερα από τη Σκανδιναβία, που έρχονται ειδικά για τις πολλές δύσκολες καταβάσεις του.
Στην απέναντι πλευρά της κοιλάδας του Ένγκελμπεργκ, το χιονοδρομικό κέντρο του Μπρούνι είναι πολύ πιο κατάλληλο για αρχάριους αλλά με νότιο προσανατολισμό δεν έχει το ίδιο μήκος σεζόν όσον αφορά το χιόνι. Τα κυριότερα αξιοθέατα του Ενγκελμπεργκ είναι το Όρος Τιτλις, το Όρος Χαχνεν, το μουσείο της κοιλάδας, μια σειρά από παλιά ξωκλήσια ενω κατά τον Μεσαίωνα το Ένγκελμπεργκ ήταν γνωστό για τα εκπαιδευτικά επιτεύγματα του μοναστηριού των Βενεδικτίνων του, το Ένγκελμπεργκ Αμπει. Επίσης στο Ένγκελμπεργκ έχουν γυριστεί σκηνές από πολλές ταινίες του Bollywood και κατά συνέπεια η περιοχή είναι πολύ δημοφιλής στους Ινδούς τουρίστες!


Επισημη Ιστοσελίδα

Δείτε το στο χάρτη:

ΠΗΓΗ:Wikipedia