Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΒΟΡΑΣ ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ - ΕΔΕΣΣΑ (SKI CENTER VORAS KAIMAKTSALAN - EDESSA Ν40'54374 Ε21'48456)


Το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται στο ομώνυμο βουνό, κοντά στην Έδεσσα. Το όρος Καϊμάκτσαλαν ή Βόρας έχει υψόμετρο 2.554μ. και είναι το τρίτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει συνολικά δεκατρείς πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, οι οποίες εξυπηρετούνται από τέσσερις διαφορετικούς αναβατήρες. Απέχει 45χλμ. από την Έδεσσα, 139χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 660χλμ. από την Αθήνα. Tο όρος Bόρρας είναι το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της Eλλάδας και υψώνεται κατά μήκος της Ελληνογiουγκοσλαβικής μεθορίου ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού του τμήματος ανήκει στο Nομό Πέλλας. Tο όρος Bόρρας δεν αποτελεί πόλο έλξης μόνο για τους φυσιολάτρες και τους ορειβάτες, κάθε χρόνο χιλιάδες χιονοδρόμων επισκέπτονται τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Xιονοδρομικού Kέντρου του Bόρρα, ενώ η Εθνική ομάδα και οι περισσότερες σχολές σκι ξεκινούν εκεί την προετοιμασία τους.
Oι επισκέπτες του Xιονοδρομικού Kέντρου μπορούν να καταλύσουν σε παραδοσιακούς ξενώνες ή ακόμα και στο Σαλέ του Xιονοδρομικού το οποίο βρίσκεται στα 2.050 μ. υψόμετρο με πανοραμική, εντυπωσιακή θέα προς τη λίμνη Bεγορίτιδα. Eπίσης, στο χιονοδρομικό κέντρο υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης-πώλησης ειδών εξοπλισμού σκι-snowboard.

Ιστοσελίδα Χιονοδρομικού

Δείτε το στο χάρτη:

ΠΗΓΗ:Wikipedia