Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΕΛΙ - ΒΕΡΟΙΑ (SKI CENTER SELI - VEROIA N40'32395 E22'00465)


Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου είναι το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Λειτουργεί από το 1934, την χρονιά που οργανώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι αγώνες χιονοδρομίας, σε υψόμετρο 1530μ.

Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 24χλμ από τη Βέροια, 20χλμ από τη Νάουσα και 95χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Η κύρια πρόσβαση στο χιονοδρομικό γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βέροιας - Σελίου. Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, συνδυάζει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την συγκρότηση ενός πρότυπου χιονοδρομικού κέντρου, διαθέτει πολλούς σύγχρονους αναβατήρες για την άνετη και γρήγορη εξυπηρέτηση των σκιέρ, μεγάλη ποικιλία στίβων με πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, παιδικές χαρές, πίστες δρόμων αντοχής με δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών αγώνων. Επίσης διαθέτει μονοπάτια πορείας ορειβασίας και διασχίζεται από το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε4.

Στο χιονοδρομικό υπάρχει ομάδα ασφάλειας και διάσωσης του η οποία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και απαρτίζεται από πεπειραμένους εργαζομένους και προθυμότατους εθελοντές διασώστες του χιονοδρομικού, είναι πλήρως εκπαιδευμένη με πολλές ώρες σεμιναρίων και πρακτικών ασκήσεων σε τομείς όπως διασώσεις, πρώτες βοήθειες, μεταφορά τραυματιών, και αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων για επισκέπτες αλλά και για τα οχήματα τους σε συνθήκες εκτός οδού, σε πάγο, σε χιόνι, ημέρα και νύχτα. Στον τομέα της περίθαλψης το πλήρως επανδρωμένο ιατρείο του κέντρου, εξοπλισμένο με το πλουσιότερο δυνατό ιατροφαρμακευτικό υλικό, λειτουργεί με γιατρό και νοσηλεύτρια σε καθημερινή βάση, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες υπάρχει, σε διαρκή συνεργασία με το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο όχημα στο χώρο.

Δείτε το στο χάρτη:


ΠΗΓΗ:Wikipedia