Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΛΟΠΕΣ ΜΕΝΤΕΣ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ (LOPES MENDES BEACH - LLHA GRANDE ISLAND - BRAZIL - S23'10111 W44'07474)


Η Lopes Mendes Beach βρισκεται στο Ilha Grande είναι ένα νησί στα ανοικτά των ακτών του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία και ειναι ισως η πιο παρθενα παραλια παγκοσμιος. 

 Το νησί είναι σε μεγάλο βαθμό υπανάπτυκτο και γνωστο για την φυσική του ομορφιά, η οποία περιλαμβάνει τροπικές παραλίες, πλούσια βλάστηση και το άγριο τοπίο. Το Ilha Grande είναι ένα από τα πιο παρθένα εναπομειναντα τροπικα δαση του Ατλαντικού της Βραζιλίας και απο τα πλουσιότερα οικοσυστήματα στον κόσμο.Κατέχει μερικους από τους μεγαλύτερους εναπομείναντες πληθυσμους πολλών απειλούμενων ειδών.
 Οι θάλασσες που περιβάλλουν το νησί,οι οποίες προστατεύονται,διαθέτουν μια μοναδική σύγκλιση ζωνων θαλάσσιας ζωής, και μπορεί να είναι τα μόνα νερά στον κόσμο όπου είναι δυνατό να δείτε κοράλλια και τροπικά ψάρια μαζί με πιγκουίνους του Μαγγελάνου και φάλαινες .
Ολόκληρο το νησί είναι μια προστατευόμενη περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος του να περιλαμβάνει το Ilha Grande State Park και το υπόλοιπο να υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς ανάπτυξης.

Δειτε το στο χαρτη:


Προβολή EARTHLOCATIONS WORLD MAP BY PAUL AGGELAKIS σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΠΗΓΗ: Wikipedia