Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΚΕΡΚΥΡΑ (PALAIOKASTRITSA BEACH - CORFU ISLAND - GREECE Ν39'40295 Ε19'42360)


Η Παλαιοκαστρίτσα Κερκυρας συγκαταλεγεται στις καλυτερες Ελληνικες παραλιες για το 2014 και είναι το πιο φημισμένο τουριστικό θέρετρο στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και σε απόσταση 25 χλμ. από την πόλη.

Η Παλαιοκστρίτσα είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Κέρκυρας που προσέλκυσε το ενδιαφέρον των φυσιολατρών και απέκτησε διεθνή φήμη. Το εντυπωσιακό είναι ότι η τουριστική ΄΄εισβολή΄΄, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επισκεψιμότητα, δεν αλλοίωσε τις φυσικές της καλλονές. Η Παλαιοκάστριτσα οφείλει τη φήμη της στα μαγευτικά ακρογιάλια της. Έξι όρμοι (Άγιος Σπυρίδωνας, Αγία Τριάδα, Άγιος Πέτρος, Αμπελάκι, Πλατάκια και Αλίπα) κι ένα γραφικό ψαράδικο λιμανάκι συνθέτουν το μεγαλείο της, που απαρτίζεται από απότομα βράχια, καταπράσινους λόφους, χρυσαφένιες αμμουδιές και πολύχρωμα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Χαρακτηριστικό αυτών των παραλίων είναι τα βαθιά και κρύα νερά. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι διάσημη η Παλαιοκαστρίτσα είναι ο βυθός της, τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί δύτες για να τον εξερευνήσουν. Επίσης, μια βαρκάδα στις θαλάσσιες σπηλιές θα σας γεμίζει με μοναδικές εικόνες.
Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μοναστήρι της Παναγίας. Το βυζαντινό κτίσμα Ιδρύθηκε το 1228 και ανακατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα. Είναι κτισμένο στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου. Στο μουσείο της μονής θα δείτε μια αξιόλογη συλλογή από βυζαντινές εικόνες και εκκλησιαστικά κειμήλια.
Η θέα από το μοναστήρι είναι εκπληκτική. Μπορείτε να δείτε το Αγγελόκαστρο το βυζαντινό φρούριο του 13ου αιώνα που βρίσκεται στο χωριό Κρήνη και δεσπόζει στο λόφο απέναντι από τη μονή.
Από την Παλαιοκαστρίτσα μπορείτε να επισκεφθείτε τους παραδοσιακούς οικισμούς Δουκάδες, Λάκωνες και Κρήνη.
Δειτε το στο χαρτη:

Προβολή EARTHLOCATIONS WORLD MAP BY PAUL AGGELAKIS σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΠΗΓΗ: holiday.gr