Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΛΙΜΝΗ ΧΙΛΕΡ - ΝΗΣΟΣ ΜΙΝΤΛ - ΔΥΤΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (HILLIER LAKE - MIDDLE ISLAND - WESTERN AUSTRALIA S34'05404 E123'12093)


Η λίμνη Χίλιρ βρίσκεται στην άκρη του νησιού Μίντλ, το μεγαλύτερο από τα νησιά του αρχιπελάγους Ρίτσιρς, ανοικτά της νότιας ακτής της Δυτικής Αυστραλίας και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ροζ χρώμα της.

Η λίμνη Χίλερ έχει μήκος 600μ περίπου και πλάτος 250μ. Περιβάλλεται από άμμο και απο ένα πυκνό δάσος με δέντρα ευκάλυπτου. Το πιο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό της λίμνης είναι το ροζ χρώμα της. Το ζωντανό ροζ χρώμα είναι μόνιμο και δεν αλλάζει, όταν για παράδειγμα βάλουμε το νερό σε ένα δοχείο. Η πηγή του ροζ χρώματος θεωρείται ότι οφείλεται στην παρουσία του οργανισμού Dunaliella salina. Μια άλλη υπόθεση είναι ότι το ροζ χρώμα οφείλεται στα κόκκινα αλόφιλα βακτήρια που έρχονται σε αντίθεση με την μεγάλη περιεκτικότητα αλατιού στη λίμνη.

Ο Μάθιου Φλίντερς επισκεύτηκε το νησί Μιντλ με το πληρωμά του, για ανεφοδιασμό τον Μάιο του 1803, οταν ένα μέλος του πληρώματος του, ο Γουίλιαμ Χίλερ, πέθανε στην άκρη της λίμνης απο δυσεντερία. Σ αυτόν οφείλετε και το όνομα της λίμνης Χίλερ. Στη λίμνη γινόταν εξόρυξη αλατιού κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά αργότερα αυτό σταμάτησε για διάφορους λόγους συμπεριλαμβανομένης της τοξικότητας του αλατιού. Από το 2012, η λίμνη είναι μέρος της προστατευόμενης περιοχής που είναι γνωστή ως η Recherche Αrchipelago Nature Reserve. Παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και την ασυνίθιστη απόχρωση η Λίμνη Hillier είναι ασφαλής για κολύμβηση και δεν έχει επιπτώσεις στους ανθρώπους και την υγεία τους. Ωστόσο υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι για να φτάσει ο επισκέπτης στη λίμνη Χίλερ. Το ελικόπτερο και τα πλοία είναι από τις πιο κοινές μεθόδους γι αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν την απομονωμένη λίμνη και τις γύρω δασικές περιοχές.

Δείτε τo στο χάρτη:

 

ΠΗΓΗ:Wikipedia