Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΝΣΑΪ - ΟΣΑΚΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ (KANSAI AIRPORT - OSAKA - JAPAN N34'26263 E135'13585)


Tο Διεθνές Αεροδρόμιο Κανσάι βρίσκεται στον κόλπο της Οσάκα, στην Ιαπωνία και είναι το πρώτο αεροδρόμιο ανοιχτής θάλασσας στον κόσμο κτισμένο πάνω σε τεχνιτό νησι.
Το αεροδρόμιο Κανσάι ολοκληρώθηκε το 1994 και είναι κατασκευασμένο από χάλυβα και γυαλί πάνω σε τεχνητό νησί. Η κατασκευή του νησιού διήρκησε 5 χρόνια, ενώ οι εργασίες κατασκευής του αεροδρομίου ξεκίνησαν πριν την ολοκλήρωση του τεχνιτού νησιού. Το αεροδρόμιο Κανσάι βρίσκεται 5χλμ στα ανοιχτά της ακτής του Χονσού, του μεγαλύτερου απ’ τα νησιά της Ιαπωνίας. Το κεντρικό τμήμα του είναι
ένα τετραώροφο κτίριο με μια τεράστια, κυρτή στέγη, σχεδιασμένη να θυμίζει φτερό αεροπλάνου, έχει μήκος 1,7χλμ και είναι απο τα μακρύτερα κτίρια στον κόσμο.
Μια διώροφη γέφυρα συνδέει τη στεριά με το νησί, της οποίας ο κάτω όροφος εξυπηρετεί τρένα και τον ηλεκτρικό, ενώ ο πάνω όροφος τα αυτοκίνητα. Με τη βοήθεια υπολογιστών καταγράφονται διαρκώς οι 900 κολόνες του κτιρίου, έτσι ώστε να μεταβάλλεται το ύψος τους όποτε και όπου χρειάζεται διότι το νησί συνεχίζει να "κάθεται" και θα εξακολουθήσει να βυθίζεται για μερικά χρόνια. Το αεροδρόμιο Κανσάι διαθέτει έναν αεροδιάδρομο που μπορεί να εξυπηρετήσει 160.000 πτήσεις και 25.000.000 επιβάτες το χρόνο, ενώ πάρχει δυνατότητα επέκτασης του στο μέλλον, μεγαλόνωντας το τεχνιτό νησι όπου βρίσκεται. Ηταν απο τα πιο ακριβά έργα που σχεδίασε ο άνθρωπος στην σύγχρονη ιστορία, χρειάστηκαν 20 χρονια μελετών και σχεδιασμού ενω το κόστος κατασκευής του έφτασε τα 20δις δολλάρια.

Δείτε το στο χάρτη: