Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕΡΡΩΝ - ΣΕΡΡΕΣ (SERRES CIRCUIT - SERRES - GREECE N41'04234 E23'31047)


Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται Νότιο-Δυτικά της πόλης των Σερρών ανάμεσα στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας καλύπτοντας 1.000 στρέματα.

Η πίστα κατασκευάστηκε το 1998, έχει μήκος 3.186 μέτρα και πλάτος 12-15 μέτρα. Το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών αποτελεί τη μοναδική πίστα στη χώρα αλλά και στη Βαλκανική η οποία πληρεί απολύτως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIΜ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), για διεξαγωγή αγώνων μέχρι και Formula 3.

Στο ισόγειο των κτηριακών εγκαταστάσεων του αυτοκινητοδρομίου βρίσκεται το γραφείο πληροφοριών, γραφείο γραμματείας, αίθουσα τεχνικού ελέγχου και 18 boxes (40τμ έκαστο) για τις ανάγκες των αγωνιζoμένων. Ενώ στον 2ο όροφο βρίσκετε το γραφείο τύπου, αίθουσες επισήμων, ηχομονωμένες αίθουσες για ζωντανή μετάδοση. Αίθουσα Συνεδριάσεων. Αίθουσα απονομής, με εξώστη για βράβευση των νικητών. Δωμάτια αγωνοδικών, χρονομετρών και αλυτάρχη. Καφετέριες και εστιατόρια.

Στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών υπάρχει και πίστα Motocross που καλύπτει πλήρως τις κατασκευαστικές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (F.I.M.), για διεξαγωγή διεθνών αγώνων και πρωταθλημάτων.
 Η χωροθέτηση της πίστας είναι εντός του χώρου του αυτοκινητοδρομίου Σερρών ώστε να χρησιμοποιούνται από κοινού κάποια έργα υποδομής. Το μήκος της πίστας ανέρχεται στα 1762 μ. και το πλάτος διαδρομής στα 8-9μ. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της πίστας είναι επιλεγμένο χώμα αναμεμειγμένο με άμμο και άργιλο για την ασφάλεια των αναβατών.

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ: serrescircuit.gr