Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΚΕΙΜΠΛ ΜΠΙΤΣ - MΠPOM - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (CABLE BEACH - BROOM - AUSTRALIA S17'52554 E122'12501)


Η Cable Beach βρίσκετε στο Μπρουμ, στην περιοχή Kimberley της Δυτικής Αυστραλίας. 22 χιλιόμετρα καθαρής λευκής άμμου με φόντο κόκκινα βράχια και πλαισιωμένα από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού Ωκεανού την κάνουν μια απο τις κορυφαίες παραλιες του κόσμου.
Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες είναι η ιππασία με καμήλα κατά μήκος της παραλίας, μια βόλτα με καμήλα κατά μήκος της παραλίας στην ανατολή ή δύση του ηλίου σε κανουν να νιώθεις μαγευτικά. Ενα σύντομο ταξίδι στο Broome θα σας βυθισει στην ρομαντική ιστορία της πόλης και την πολυπολιτισμική του κοινωνία. Θαυμάστε το φυσικό φαινόμενο της σκάλας του φεγγάριου. Μάθετε για έναν από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Γη από την τοπική κοινότητα των Αβοριγίνων. Από την κατάδυση μαργαριταριών με πατημασιές δεινοσαύρων η ιστορια του Μπρουμ είναι μαγευτικη! Η παραλία είναι ενα μέρος της ιστορίας του Broome που πηρε το όνομά του από το τηλεγραφικό καλώδιο Broome και Java το 1889, που συνδέει την Νοτιοδυτικη Αυστραλία με τον υπολοιπο κοσμο.

Στο νότιο τμημα της Cable Beach είναι το Gantheaume, ενα σημείο όπου κατά την άμπωτη, μπορείτε να δείτε πατημασιές δεινοσαύρων 130 εκατ. ετων! Το  Gantheaume Point Lighthouse είναι ένα υπέροχο μέρος για να παρακολουθήσετε τα δελφίνια και τις φάλαινες που μεταναστεύουν.

Δειτε το στο χαρτη:


Προβολή EARTHLOCATIONS WORLD MAP BY PAUL AGGELAKIS σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΠΗΓΗ: australia.com