Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΠΛΑΓΙΑ ΝΤΕ ΛΑ ΚΑΘΕΔΡΑΛΣ - ΡΙΜΠΑΝΤΕΟ - ΙΣΠΑΝΙΑ (PLAYA DE LA CATEDRALS BEACH - RIBADEO - SPAIN - N43'13348 W7'09249)


Η παραλία Playa De Catedrais μεταφράζεται ως η «Παραλία των καθεδρικών ναών» και βρίσκεται 10 χλμ Δυτικα απο το Ribadeo της Ισπανιας στην επαρχία Lugo (Γαλικία) και το όνομά της προέρχεται από τους σχηματισμούς των βραχων. Έχει ανακηρυχθεί Μνημείο της Φύσης από το περιφερειακό υπουργείο Περιβάλλοντος της Xunta de Galicia.
Ενα απο τα χαρακτηριστικά του τόπου είναι οι φυσικές αψίδες και οι σπηλιές του, η οποίες μπορεί να φανουν μόνο σε χαμηλή παλίρροια. Κατά τη διάρκεια της υψηλής παλίρροιας, η παραλία φαίνεται αρκετά μικρή, αλλά εξακολουθεί να είναι κατάλληλη για μια βουτιά.
  

Η υψηλή παλίρροια είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή για να επισκεφθεί κανεις τον τόπο και να περιπλανηθεί πάνω από την κορυφή των βράχων, από τη Δύση προς την Ανατολή, με κατεύθυνση προς την παραλία Esteiro. Κατά τη διάρκεια της άμπωτης μπορείτε να εκτιμήσετε το μέγεθος των εντυπωσιακων βράχων και των γραφικων θαλάσσιων σπηλιων, οι οποίες από μικρές ρωγμές στους βράχους εγιναν μεγάλες σπηλιές των οποίων οι στέγες κατάρρεουν λόγω της διάβρωσης απο τα κυματα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της άμπωτης μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην άμμο που οριοθετείται από ένα βραχώδη τοίχο φτιαγμένο από γρανίτη και σχιστόλιθο με παράξενες και σύνθετες μορφές, με καμαρες πάνω από 30 μέτρα ύψος που θυμίζουν καθεδρικό ναό, δεκάδες μέτρα σπήλαιων με διαδρόμους απο άμμο και πολλά άλλα περίεργα. Όταν η άμπωτη είναι χαμηλότερη από τη συνηθισμένη, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις κοντινές παραλίες, μέσω της επέκτασης της άμμου. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να είστε πίσω πριν αρχίσει το νερό να καλύπτει και πάλι την παραλία, κάτι που συμβαίνει πολύ γρήγορα..!
 
Δειτε το στο χαρτη:



Προβολή EARTHLOCATIONS WORLD MAP BY PAUL AGGELAKIS σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

ΠΗΓΗ: Wikipedia