Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΠΕΝ - ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ - ΗΠΑ (ASPEN - COLORADO - USA N39'11195 W106'49024)


Το Ασπεν είναι μια πόλη, έδρα της κομητείας του Πίτκιν, στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτείων. Βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα Βραχώδη Όρη, κατά μήκος του ποταμού Ρόρινκ Φορκ.

Το St Regis στο Ασπεν αναδείχθηκε το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Αμερικής για το 2012, στο Ασπεν το σκι θεωρείται «πάθος» και όχι απλώς «δραστηριότητα». Η τιμή για μία μικρή σουίτα είναι περίπου 1.400 δολάρια για μια νύχτα σε περίοδο αιχμής.

Στα μέσα του 20ου αιώνα το Ασπεν αναπτύχθηκε σε ένα απο τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα και στα τέλη του 20ου αιώνα η πόλη έγινε ένα δημοφιλές καταφύγιο για διασημότητες, έτσι διαδόθηκε σαν ένα ιδανικό μέρος για να ζήσει κανείς. Σήμερα μουσικοί και αστέρες του κινηματογράφου κάνουν τις διακοπές τους στο Ασπεν. Ως αποτέλεσμα αυτής της εισροής πλούτου το Ασπεν μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πιο ακριβές τιμές των ακινήτων στις Η.Π.Α ενω οι περισσότεροι κάτοικοι της μεσαίας τάξης δεν μπορούν πλέον να αντέξουν οικονομικά να ζήσουν εκεί. Το Ασπεν παραμένει ένας εξαιρετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Επίσημη Ιστοσελίδα

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia