Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΒΕΤΙΑΣ - ΖΕΡΝΕΖ - ΕΛΒΕΤΙΑ (SWISS NATIONAL PARK - ZERNEZ - SWITZERLAND N46'40205 E10'12034)


Το Εθνικό Πάρκο της Ελβετίας βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και ήταν το πρώτο εθνικό πάρκο των Άλπεων!

Το μοναδικό Εθνικό πάρκο της Ελβετίας έχει έκταση 174τετ.χλμ. περίπου και είναι η μεγαλύτερη προστατευόμενη περιοχή της χώρας. Βρίσκεται στο χωριό Ζερνέζ, 25χλμ περίπου νοτιοανατολικά του Νταβός και 20χλμ βορειοανατολικά του Σεντ Μόριτζ. Ιδρύθηκε το 1914 και ήταν ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εθνικό πάρκο τηε Ελβετίας είναι από τα καλύτερα σημεία με θέα στις Άλπεις και όσοι το επίσκέπτονται μπορούν να θαυμάσουν τη μοναδικότητα της φύσης του, τους αετούς και τις άλκες.

Η χλωρίδα και η πανίδα του πάρκου προστατεύονται απο αυστηρούς νόμους, κατα τους οποίους απαγορεύεται το κάμπινγκ, η χρήση φωτιάς, αλλά και τα κατοικίδια ζώα, που δεν είναι δυνατό να περάσουν την είσοδο του πάρκου ούτε καν με λουρί και συνοδό! Λόγω αυτών των αυστηρών κανόνων, το Ελβετικό εθνικό πάρκο είναι το μοναδικό πάρκο στην περιοχή των Άλπεων, που έχει χαρακτηριστεί από την IUCN ως ένα αυστηρά φυσικό καταφύγιο, το οποίο λειτουργεί με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προστασίας! Σήμερα είναι μέρος της φυσικής κληρονομιάς της UNESCO.

Επίσημη Ιστοσελίδα του Πάρκου

Δείτε το στο street view

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia