Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Η ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ - ΛΟΧ ΝΕΣ - ΣΚΩΤΙΑ (LOCH NESS LAKE - LOCH NESS - SCOTLAND N57'18395 W4'26315)


Η λίμνη Λοχ Νες βρίσκεται στα Χάιλαντς της Σκωτίας, 37 χιλιόμετρα περίπου νοτιοδυτικά του Ινβερνές και είναι γνωστή για το μυθικό τέρας του Λοχ Νες που κατοικεί στα νερά της!

Η λίμνη Λοχ Νες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη σε έκταση,  στη Σκωτία, αλλά η μεγαλύτερη σε όγκο. Το μέγιστο βάθος της είναι 230μ και περιέχει περισσότερο γλυκό νερό απ 'όλες τις λίμνες στην Αγγλία και την Ουαλία μαζί!

Το Τέρας του Λοχ Νες που έχει επικρατήσει σε θρύλους, είναι ενα υποτιθέμενο τεράστιο θαλάσσιο ερπετό που σύμφωνα με το μύθο ζει στη λίμνη Λοχ Νες. Αποτελεί αντικείμενο μελέτης της κρυπτοζωολογίας και συχνά συναντάται συχνά και με το όνομα Νέσι. Οι αναφορές για την ύπαρξη του τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος ζώου. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή αυτή ήταν καπως υπερβολική. Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 124 μέτρα. Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, ενός τέρατος, δημιούργημα ενός γιατρού. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του γιατρού παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό!

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia