Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟΥ - ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ - ΣΚΩΤΙΑ (EDINBURGH CASTLE - EDINBURGH - SCOTLAND N55'56524 W3'12018)


Το κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα ιστορικό φρούριο, που δεσπόζει στον ορίζοντα της πόλης του Εδιμβούργου στη Σκωτία, της οποίας είναι και το σήμα κατατεθέν.

Το κάστρο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην κορυφή ενός παλιού ηφαιστείου, το οποίο ήταν ενεργό πριν απο περίπου 350 εκατομμύρια χρόνια. Ο λόφος που είναι χτισμένο το φρούριο έχει υψόμετρο 130μ και βραχώδεις γκρεμούς προς τη θάλασα απο νότια, δυτικά και βόρεια. Η μόνη πρόσβαση στο κάστρο είναι απο ανατολικά και το αμυντικό πλεονέκτημα μιάς τέτοιας τοποθεσίας ήταν απο το παρελθόν αυτονόητη. Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ανθρώπινα ίχνη στην περιοχή τουλάχιστον από την εποχή του σιδήρου, τον 2ο αιώνα μ.Χ., ενώ από την εποχή του Δαβίδ I, το 12ο αιώνα, η περιοχή ήταν μια βασιλική κατοικία μέχρι και τον 17ο αιώνα. Η σημασία του ως ένα μέρος εθνικής κληρονομιάς της Σκωτίας αναγνωριζόταν όλο και περισσότερο από τις αρχές του 19ου αιώνα, και διάφορα προγράμματα αποκατάστασης του κάστρου πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Ως ένα από τα πιο σημαντικά προπύργια του Βασιλείου της Σκωτίας, το κάστρο του Εδιμβούργου είχε εμπλακεί σε πολλές ιστορικές συγκρούσεις από τους πολέμους της Ανεξαρτησίας της Σκωτίας τον 14ο αιώνα, μέχρι και το 1745. Απο την έρευνα που διεξήχθη το 2014 εντοπίστηκαν 26 πολιορκίες στην ιστορία του κάστρου!

Το κάστρο σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μνημείο Πολέμου της Σκωτίας και το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας. Εκεί βρίσκονται και τα βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας και η πέτρα ενθρόνισης. Ο στρατός εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για ορισμένα τμήματα του κάστρου, αν και η παρουσία του είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπική. Το κάστρο είναι το πιο επισκέψιμο τουριστικό αξιοθέατο της Σκωτίας, με πάνω από 1,4 εκατομμύρια επισκέπτες τη χρονιά του 2013, αφού περισσότερο από το 70% των επισκεπτών του Εδιμβούργου επισκέφτηκαν και το κάστρο. Είναι ένα σύμβολο του Εδιμβούργου και της Σκωτίας, εικόνες του οποίου χρησιμοποιούνται ως λογότυπο σε οργανισμούς, και αθλητικούς συλλόγους. Επίσης άρκετες σειρές γραμματοσήμων έχουν εκδοθεί με θέμα το κάστρο του Εδιμβούργου αλλα και τραπεζογραμμάτια και ομόλογα από τράπεζες της Σκωτίας.

Δείτε το στο streetview

Επίσημη Ιστοσελίδα 

Δείτε το στο χάρτη:



ΠΗΓΗ:Wikipedia