Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΙΝΓΚΥ - ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ - ΑΦΡΙΚΗ (TSINGY DE BEMARAHA NATIONAL PARK - MADAGASCAR - AFRICA S18'53538 E44'49470)


To Εθνικό Πάρκο Tsingy, γνωστό ως το "πέτρινο δάσος της Μαδαγασκάρης" είναι ένα φυσικό καταφύγιο και συνάμα το πιο αφιλόξενο δάσος του κόσμου!

Η περιοχή αυτή της Δυτικής Μαδαγασκάρης καλύπτει περίπου 1500τετ.χλμ. Στο Νότιο τμήμα της βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Tsingy, που αποτελεί ενα εντυπωσιακό θαύμα της φύσης, ενω στο Βόρειο τμήμα της παραμένει ένα αυστηρό φυσικό καταφύγιο.

Το εθνικό πάρκο Tsingy, λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «εκεί που δε μπορεί να περπατήσει κανείς» xαρακτηρίζεται από κοφτερά βράχια ασβεστόλιθου. Τα βράχια αυτά έχουν πάρει παράξενους σχηματισμούς, που είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης από τις συχνές τροπικές βροχές. Οι απίστευτοι σχηματισμοί των βράχων, πάνω απο το ποτάμι Manambolo, είναι εξαιρετικά επικύνδινοι, γεγονός που καθιστά τη διέλευσή τους εξαιρετικά δύσκολη. Το Tsingy mπορεί να μην ενδείκνυται για περιπάτους και άλλες δραστηριότητες, όμως για τα ζώα φαίνεται πως είναι το κατάλληλο κρησφύγετο. Φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ζώων, 11 διαφορετικά είδη λεμούριων, τουλάχιστον 100 είδη πτηνών αλλα και 45 διαφορετικά ερπετά που κρύβονται ανάμεσα στα βράχια του. Οι τουρίστες έχουν πρόσβαση στο εθνικό πάρκο οδικώς από την πόλη Μοροντάβα, μια πόλη 150χλμ νότια του πάρκου. Η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1990, λόγω της μοναδικής της γεωγραφίας, τα διατηρημένα μακρόβια δάση, τα άγρια πτηνά αλλά και του μεγάλου πληθυσμού απο λεμούριους.

Δείτε το στο χάρτη:


ΠΗΓΗ:Wikipedia